26 Haziran 2014 Perşembe

Naşide Gökbudak - Feraye

Bayıldım!!!
Türk filmi tadında, bence harika bir kitap.
Hatta ben kitabı okurken başrollerine Türkan Şoray ve Kadir İnanır'ı yerleştirdim bile kafamda.
Tüm sahneler gözümün önünde canlanıyormuş gibi hissettim.
Dilin akıcı olmasından bahsetmiyorum bile.
Hatta bu kitabı okurken sevdiceğiminle beraber harman dalı ya da zeybek oynadığımızı bile hayal ettim.
Aah aah keşke oynamayı bilseydik!
Bakalım kitabın arka sayfasında ne yazıyormuş:
 
"...Yüzbaşı kollarını iki yana açıp ayağını yere vurarak, zeybeğe başladı. Daha ilk hareketi ile çok erkeksi ve çok efece bir oyun oynadığı belli oluyordu. Feraye şaşkın, öylece Yüzbaşı'yı seyrediyordu. Yüzbaşı bir adımda onun yanına yaklaştı ve yavaşça "Hadi küçük kız, başla. Herkes bize bakıyor."dedi. Feraye, utana sıkıla çevresine bir göz attı. Kendilerinden başka oynayan kimse yoktu. Gerçekten de herkes nefesini tutmuş, onlara bakıyordu. Feraye de kollarını kaldırdı. Müziğe ve Yüzbaşı'ya uymaya çalışıyordu. İlk bir iki dakika bocaladı. Sonra, sanki çevresindeki herkes yok oldu. Yüzbaşı'nın gözlerinden, kendisine doğru bir alev akıyor gibiydi. Başka bir tarafa bakamıyordu. Birbirlerine kilitlenmiş ve uyum içinde; Yüzbaşı erkekliği, kahramanlığı ve tutkuyu, Feraye de kadını ve zarafeti anlatan hareketlerle oynuyorlardı... Ne zamandan beri bu haldeydiler, kendileri de seyredenler de farkında değildi. Müzik devam ediyordu. Belki de ikinci veya üçüncü tekrarıydı..."
 
İşgal altındaki bir ülke... Ellerinde silahları, ayaklarında çarıkları olmadan; yüreklerindeki vatan aşkı ve hürriyet sevdasıyla cepheye koşan kahraman bir halk... Ve bu savaşın tam ortasında, kan ve göz yaşıyla filizlenen bir aşkın tutku dolu hikayesi...
 
Feraye; Naşide Gökbudak'ın eşsiz anlatımı ve yaşanmış hikayelerden yola çıkılarak hazırlanmış kurgusuyla unutulmayacak bir roman..."
 
 
 
 
 
 
 


3 yorum:

günlük yaşamım dedi ki...

buaralar ben de kendimi okumaya vermiş durumdayım :)) merak ettim bu kitabı da

Syhn dedi ki...

vaay merak ettirdin ;)

adaşehir dedi ki...

hermis colak; okumak güzeldir, candır :)

Syhn; :) merak etmek iyidir, belki alınacak kitaplar listene bile girebilir böylelelikle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...