11 Ekim 2010 Pazartesi

Eskişehir Lalezar ve Hanımeli Dükkanları (Part-2)












Eskişehir'de Odunpazarı Evlerinin arasında tam köşede bulunan 2 dükkanla karşılaşıyorsunuz; birincisi Lalezar, ikincisi Hanımeli Lületaşı... İkisinde de el yapımı çok güzel şeyler satılıyor. Biz daha çok Lalezardan fotoğraf çekmişiz:) Lalezar'a girdiğimde içeride kendimi kaybettim resmen, o kadar güzel şeyler var ki! Hep de eski dönemlere ait süs eşyaları, oyuncaklar var(bayılırım böyle şeylere)... Misal ben hiç topaç görmemiştim, annemler ve sevdiceğim bahsederlerdi, resmini de taa ilkokul sıralarındayken okul kitaplarının birinde görmüştüm yanılmıyorsam, yani sadece ismini biliyorum diyebiliriz, konuyu şuraya getircem ben aslında, içeride tam bir çuval dolusu topaç vardı! :)
Hani oyuncak var dedim ya; işte çok güzel Pinokyolar vardı - zaten fotoğraflardan da görebilirsiniz:) Benim en çok hoşuma giden şeylerden bir tanesi hani sondan 3. ve 4. fotoğraflar var ya işte onlar o kadar güzel yapmışlar ki; misal siz görmüyorsunuz ama onların altından sarkan bir ince lastik var alttan çekip bırakıyorsun böyle aşağı yukarı sallanıyorlar ve hareketleniyorlar, bir de sondan 4. fotoğraftakinin evinin arkasında klozeti bile vardı:) 
Hoşuma giden şeylerden bir diğeri de minyatür kağnılardı(bakınız sondan 2. fotoğraf). Aslında daha anlatılacak o kadar güzel şeyler var ki, ama onların çoğunu kendime saklıyorum:) çünkü sizlerinde Eskişehir'i ve güzelliklerini şahsen bizzat kendiniz olarak görmeniz lazım:) Ama merak etmeyin çekilen fotoğrafların devamı gelecek:) ...


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir site olmuş ayrıca o kağnılara bayıldım ellerinize sağlık...

adaşehir dedi ki...

Adsız; çok teşekkür ederim çok mutlu oldum beğenmenize:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...