11 Eylül 2012 Salı

Bozulan Yeminler - Sabrina Jeffries


Fark etmişsinizdir aşk romanlarını çok seviyorum, özellikle 1800'lü yılları anlatan romanları... Sabrina Jeffries'i yeni keşfettim ve çok sevdim :) Her ne kadar Türkçe'ye Bozulan Yeminler olarak çevrilse de orjinal ismi "Lord Stoneville Hakkındaki Gerçek". Bu kitabın serisi de varmış, 5 kardeşin hayatını anlatıyor sırayla: Çapkın Lord Stoneville yani Oliver 5 kardeşin en büyüğü, Jarret bir kumarbaz, Minerva şehvetli gotik romanı yazarı, Gabriel bir yarış düşkünü, Celie ise çok iyi bir nişancı... Büyükanneleri Hetty, anne-babaları öldükten tam 19 yıl sonra artık onları dize getirmek ister ve ortaya onları çıkmazda bırakacak bir teklif atar: Evlilik! Yoksa mirastan mahrum bırakılacaklar... Ve işte kitabın ilki, en büyük kardeş Oliver'ı ve hayatının aşkını buluşu anlatılıyor :)


"On dokuz yıl önce meydana gelen trajik bir kaza Stoneville Markisi olan Oliver Sharpe'ın ailesinin yaşamlarına mal olur. Yakışıklı markinin hayatını bu olay ömrü boyunca etkiler ve onu skandallarla yaşayan pervasız bir adama dönüştürür. 
Büyükannesi Hetty, evlenmezse onu ve dört kardeşini aile mirasından mahrum bırakacağını söylediğinde ise, Oliver ona kendi tarzında karşılık vermeye karar verir. Şansına, Londra'da kayıp nişanlısını aramaya gelen Amerikalı bir güzel olan Maria Butterfield ile karşılaşır. Planı için kusursuz bir kadın olduğunu düşünen Oliver'ın hesaba katmadığı tek şey ise, Maria'ya duyduğu şehvetle nasıl başa çıkacağı olacaktır."


"Canlı, kıpır kıpır, çarpıcı, çok çekici..."
{Library Journal}

"Ve Stoneville'e aşık olan tüm okuyuculara - işte hayalinizdeki adamın kitabı!"
{Kitaba başlarken, ara sayfa}


"Ve bu bir sorundu: Aşk tuzağa düşürene kadar insanı kör ederdi. Bir kere yakalandın mı, seni tarihe gömerdi. O bunun için fazla zekiydi. Ama gece geçmek bilmeyip, Maria'nın tüm o genç ve yakışıklı beylerle dans edişini izlemek zorunda kalırsa, her şeyden sonra o kadar zeki olup olmadığına dair merak etmeye başlayacaktı. Çünkü Maria'yı onlarla görmek gerçekten canını acıtıyordu. Aptallardan biri onu defalarca güldürmüştü - fevkalade kötü bir sınırı aşma. Diğeri dans bittikten sonra, elini belinde tutup hemen çekmemişti - esaslı bir günah. Ve çekilişten önceki, kulağına eğilip onun yanaklarını kızartacak bir şeyler söyleme cüretinde bulunmuştu - bu öyle affedilmez bir suçtu ki Oliver onu kamçılamak istedi. Tüm hayatı boyunca, bu kadar çok adamı aynı anda kamçılamak istememişti."
{sf: 235}



KENDİME NOT: Sabrina Jeffries'in bu Sharpe Kardeşler Serisi'ni orjinal ismiyle The Hellions of Hallstead Hall'ı okumalıyım, mutlaka!




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...