9 Ağustos 2012 Perşembe

Kanatsız Kuşlar - Anne Lamott

İl Halk Kütüphanesi'nden aldım okumak için; arka kapağında yazılanlar ve "NEW YORK TIMES BESTSELLER" etiketi bende merak uyandırmış İDİ... Ancak hiç de umduğum gibi çıkmadı. Oldukça yavaş ilerleyen bir konusu var ve fazlaca betimlemelerle dolu bir kitap... Yani kısacası ben bitirmek için oldukça sabır gösterdim ama bence siz alıp da okumayın. 

Konusu ise kısacası şöyle: On yedi yaşındaki lise öğrencisi, uzun boylu, zeki ve güzel kız Rosie, son sınıfa geçmeden evvelki yazının tadını doyasıya çıkarmak istemektedir. Elinden geldiğince de bunu yapar; yasal olan ve olmayan uyuşturucunun her türünü dener, alkol kullanır, uyuşturucuyu elde etmek için türlü yolları dener, en başta da ailesine türlü yalanlar söyler. Annesi Elizabeth bu durumu kabullenmek istemez ta ki kitabın sonuna kadar hep kendisini suçlar. Üvey babası James ise herşeyin farkındadır, eşine elinden geldiğince yardımcı olur fakat anne-kız arasına sınırlarını aşacak derecede karışmamaktadır... Ben böyle anlatınca sanki biraz aksiyon dolu gibi görünüyor ama öyle değil işte, bütün olaylar çoğunlukla Elizabeth'in gözünden anlatılıyor ve bu anlatılışta detaylı fazlaca betimlemeler yer almakta bu da kitabın oldukça yavaş ilerlemesine ve insanın sıkılmasına neden olmakta...

Hadi bakalım, benim aklımı çelen, kitabın kapağında yazılanlara siz de bir göz atın amaa kanmayın sakın haa :)

"New York Times çoksatarı, sevilen yazar Anne Lamott'dan gerçek sevgiye ve kutsal aile kurumuna dair güçlü ve ilham verici bir başyapıt."

"Yürek parçalayıcı ancak bir o kadar da keyif veren, dokunaklı ve iyimserlik timsali bir roman olan Kanatsız Kuşlar, ebeveynlerin çocuklarıyla arasındaki bağlantıyı, ancak bir o kadar da derin bir uçurum halindeki kopukluğu, onlarla başa çıkmanın ebeveynleri nasıl zorladığını ancak külfeti ne olursa olsun altında yatan benzersiz sevginin büyüsüyle aile bağlarını nasıl koruduğunu akıllardan çıkmamacasına bir kez daha hatırlıyor. Bu roman, çocukları için endişelenen, onların üzerlerine titreyen ve korumak için her şeylerinden vazgeçen ailelerin en saf ve temiz, en derin ve aynı zamanda en korkunç deneyimlerini ele alıyor. Anne Lamott muhteşem bir iç görü ve mizah eşliğinde okuyuculara anne-baba olmanın, çocuk olmanın ve nihayetinde bir aile olmanın manasını tekrar hatırlatıyor. Bir romandan fazlası; yürek burkan ancak aynı anda yüreklere su serpen harikulade bir eser..."

David Sheff, Beautiful Boy'un yazarı



* fotoğraf buradan alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...