3 Ocak 2011 Pazartesi

Birleşik Parmaklı Eldiven

Rençberdi benim (Rahmetli)dedem... Anneannem, rahmetli dedeme hep bu birleşik parmaklı eldivenlerden örerdi, kışın elleri üşümesin diye. Bu eldiveni ilk gördüğümde çok şaşırmıştım, çünkü parmakları birleşikti; "böyle bir eldiven var mıydı gerçekten, anneannem nasıl örebilmişti ki, peki (rahmetli)dedemin parmakları nasıl hareket ediyordu, gerçi hareket edebiliyor muydu ki parmakları içinde?" gibi sorular zihnimde dolaşmıştı:) Küçüktüm o zamanlar en fazla 6-7 yaşlarındaydım ama hatırlıyorum çok net bir şekilde (hatta eldivenin rengi çok açık bir kahverengiydi - krema kahverengisi gibi), zaten unutmak da istemiyorum... 


*garnstudio.com

4 yorum:

Gulos dedi ki...

5 mil denilen şişlerle örülüyor bu eldiven.Kuzenim örmüştü parmak uçları açık olanından.
Sevgilerimle.

adaşehir dedi ki...

Gulos; çok teşekkür ederim canım bilgilendirdiğin için:) hazır anneannem bizdeyken başlatsam mı acaba bir tane:) sevgiler:)

Unknown dedi ki...

ben bu tür eldivenleri cok severim.. parmaklar bir arada oldugu icin daha sicak oluyo eldivenin ici.. ne güzel seni büyükbabana hatirlatiyo.. sende tak onlardan =)

adaşehir dedi ki...

Sena; evet haklısın bu tarz eldivenler sıcak tutuyor:) benim buna benzer var bir tane, taktıkça rahmetli dedemi hatırlıyorum zaten, teşekkürler canım:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...