*1 kg un
*2 çay kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*Aldığı kadar un
*Ilık su
Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılır. Hamuru kulak memesi kıvamından daha yumuşak olmalıdır. Daha sonra hamurun üzeri bir bez ile kapatılarak, dinlenmeye bırakılır. Hamur kabarınca küçük parçalar alınır, yağladığımız tezgahta el ile küçük şekiller verilerek kızgın yağda kızartılır.
{Bon Appetite!}
2 yorum:
Aman bizdeki tam adıda bu kabartlama
akşama ne yapayım diyordum yapayımda yesinler yavrucaklar
ellerine fikrine sağlık
sadecenaciye; şimdiden ellerine sağlık :)
Yorum Gönder