Bu kekin tarifini arkadaşımdan aldım ve kekin ismine de onun adını verdim :)
Arkadaşım yaptığında bayılarak yediğim ama benim ilk defa yaptığım bu keke misafirerimiz de bayıldı.
Duyan herkes ilk önce peynirli kek mi olurmuş dese de sonuçtan memnun kalıyorlar :)
Ayrıca içindeki dereotu farklı bir tat katıyor.
Malzemler:
*3 yumurta
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı margarin-sıvı yağ karışımı
*3,5 su bardağı un
*1,5 çay kaşığı kabartma tozu/karbonat (ben 1 paket kabartma tozu kullandım)
*150 gr. (4,5 kibrit kutusu) sert beyaz peynir (ben Balıkesir Peyniri kullandım)
*1 demet dereotu
*1 çay kaşığı çörek otu
*2,5 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
*35-40 cm çapında bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Fırını 180 derece ayarlayıp önceden ısıtın. Bir kaba yumurta, yağ ve yoğurdu alın. Bu karışımdan 2 yemek kaşığı üzerine sürmek için ayırın. Kabartma tozu ile elenmiş un, rendelenmiş peynir, kıyılmış dereotu ve tuzu ilave edin. Karışımı kalıba dökün. Ayırdığımız 2 yemek kaşığı karışımı üzerine sürün. Çörek otuyla süsleyin. Fırına verin.
{Bon Appetite!}
4 yorum:
Ben de öyle demiştim ta ki öğretmenimiz bize patatesli kek getirene kadar. Olmaz dememek lazım, Oluyomuş ki yapılıyo :)Elinize sağlık :))
Nebihan AKÇA; :) yeniliklere açık olmak lazım sanırım :) teşekkür ederim :)
Ablam evlenmeden önce yapardı. Çok severdim. Bu günlerde de annemi bir türlü ikna edemiyorum yapmaya, sevmiyormuş. 6-7 yıl oldu yapmayalı görünce canım istedi ellerinize sağlık
Hacer Dayi; :)
Yorum Gönder