2 Eylül 2013 Pazartesi

Kabartlama

Malzemeler:
*1 kg un
*2 çay kaşığı tuz
*1 paket yaş maya
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*Aldığı kadar un
*Ilık su

Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılır. Hamuru kulak memesi kıvamından daha yumuşak olmalıdır. Daha sonra hamurun üzeri bir bez ile kapatılarak, dinlenmeye bırakılır. Hamur kabarınca küçük parçalar alınır, yağladığımız tezgahta el ile küçük şekiller verilerek kızgın yağda kızartılır.

{Bon Appetite!}



2 yorum:

  1. Aman bizdeki tam adıda bu kabartlama
    akşama ne yapayım diyordum yapayımda yesinler yavrucaklar
    ellerine fikrine sağlık

    YanıtlaSil
  2. sadecenaciye; şimdiden ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Kalp deniz, dil kıyıdır. Denizde ne varsa, kıyıya o vurur.

~Mevlâna Celâleddin-i Rûmî